Utolsó kommentek

  • wrwe: Hajrá :) (2010.11.08. 21:19) Új blog
  • DANIELO: Reméljük a blog beindul idővel:) (2010.11.08. 21:18) Új blog
  • Utolsó 20

Tag feed

    Nincs megjeleníthető elem.

A pálma sziget

2010.11.09. 13:42 | wrwe | Szólj hozzá!

Címkék: olvasás sziget dubai képek rövid luxus mesterséges pálma

A dubai Palm Jumeirah, azaz a Pálma Sziget az egyik legszebb és legnagyobb mesterséges sziget, amely szolgáltatásaival, fényűző hoteleivel és euro milliókért megvásárolható mediterrán villáival a világ legtehetősebb embereinek épült.

 

20 évvel ezelőtt Dubai partjait újratervezték, és nekiláttak megépíteni a világ legnagyobb mesterséges szigetét. Az építkezésre maga Dubai uralkodója, Shaikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum adta áldását, abban bízva, hogy ezzel jelentősen megnövelheti a régió turistaforgalmát és a helyi ingatlan-beruházásokat. A munkálatok megkezdését követően (a Perzsa-öböl aljából nyert) több millió köbméter homokot és követ használtak fel ahhoz, hogy feltöltsék a 17 levelű, pálmafa-alakú mesterséges sziget helyét az óceánban. A pálmafát egy 12 km hosszú és 5 km átmérőjű, félhold alakú hullámtörő gát védi a hatalmas hullámok ellen. A leveleken jelenleg 2000 luxusvilla és 40 exkluzív hotel található. A szárazfölddel való kapcsolatra egy 300 méter hosszú szárazföldi híd szolgál, és épülőben van egy alagútrendszer is, amely a félholdat a koronával köti majd össze. A sziget legimpozánsabb szállodája, az Atlantis de Palm, ez év elejétől fogad vendégeket. A nagyszabású megnyitó ünnepségen világsztárok tömkelege, pazar tűzijáték és felejthetetlen parti gondoskodott arról, hogy felhívja a figyelmet Dubai legékesebb kincsére, és oda vonzza a világ minden tájáról azokat, akik paradicsomi körülmények között szeretnének pihenni vagy ingatlant vásárolni.

Néhány kép róla:

A bejegyzés trackback címe:

https://fullextra.blog.hu/api/trackback/id/tr562435904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása